Vad är en Heritage Railway?

Ett arv järnväg är en järnvägslinje som är kvar för historiskt intresse, snarare än för transport av passagerare och gods. Sådana järnvägar betecknas ibland som turist eller konserverade järnvägar och förutom att vara värderas turistattraktioner, de är också levande exempel på historien om järnvägar, och därför är de av stort intresse för vissa personer. Många regioner har ett arv järnväg eller två, tack vare en gång rikliga utbredning av järnvägar över hela världen, och biljetter är oftast lätt tillgängliga för de som vill ha dem.

järnvägslinjer och stationer övergavs en masse i den 20: e århundradet som operatörerna började vända sig till lastbilstransporter och andra former av transit. Särskilt i små samhällen på landsbygden kör en järnvägslinje bli ekonomiskt ogenomförbart, leder till att många företag att lägga ner stora delar av spår medan avgående äldre motorvagnar som ånglok och gamla personbilar.

På 1950-talet konservering organisationer började inse att förlusten av traditionella järnvägar och utrustning kan vara en stor tragedi, så de började erbjuda att köpa ut övergivna stationer och banor. Många järnvägsbolag var glada att lasta av oönskade egendom och utrustning, och några var också intresserade av den historiska bevarande aspekt. Många järnvägen anställda var sorgligt att se nedläggningen av traditionella ångmaskiner, till exempel, och de var glada att se sådan konserverade motorer och tas i bruk på arv järnvägar. I många fall är ett arv järnvägen ägs av en entusiast eller konservering organisation, som kan tvingas att ta ut höga priser för biljetter att behålla järnvägen. Trots att tågresor är oftast korta, spåren och järnvägsutrustning fortfarande se en hel del slitage, vilket leder till höga underhållskostnader. Heritage järnvägar upprätthålls också av vinstdrivande företag, varav många har köpt upp flera fornlämningar järnväg att göra företaget mer lönsamt.

En tur på en prestigefylld järnväg är oftast bara några timmar lång, och det kan sluta på en sporre eller återvändsgränd, även om vissa arv järnvägar erbjuder transport mellan olika städer eller andra områden av intresse. Längs vägen kan passagerarna njuta intressant landskap, och uppskatta vad det skulle ha varit som att rida historiska tåg i sina glansdagar. Vissa arv järnvägspersonal klä ut sig i tid kostym och minutiöst återställa deras tåg erbjuder historiskt korrekta bekvämligheter och dekorationer, skapa en komplett upplevelse för sina gäster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.