Vad är Database Design Software?

databas design mjukvara är ett program program som gör det möjligt för slutanvändaren att skapa en anpassad databas efter hans särskilda behov. En databas är en samling information, eller handlingar, kategoriserade på ett sätt som gör det möjligt för enkel hämtning. En telefon bok är en enkel databas där de viktigaste uppgifter-som består av namn, adress och telefonnummer-ordnas i allmänhet, eller sorterade efter efternamn.

En databas lagrar information i en tabellform, där varje tabell hänvisar till en viss punkt som måste lagras och hämtas, såsom kunder, fakturor eller betalningar. Fält, som är tillfälliga platshållare för information, vanligtvis klädd separat över kolumner i tabellen. Varje enskild rad i en sådan tabell representerar en unik och individuell journal, som innehåller alla väsentliga identifierande information som lagras i varje av de olika områden. Till exempel, i en kontakt databas som lagrar information om personer, kan fälten innehålla viktig information om varje enskild kontakt, såsom namn, telefonnummer och arbete och hemadress.

Många populära databas program, till exempel e-post och applikationer kontakt, är utrustade med förutbestämda fält i vilket användaren kan skriva in relevant information. I allmänhet kan den angivna fält som kommer med dessa färdigförpackade konsumentprogram inte modifieras eller ändras. Databas design mjukvara skiljer sig från dessa gemensamma program som användaren kan skapa särskilda områden som är lämpliga för hans behov och ordna eller infoga dem i en övergripande databas.

Databas design mjukvara ger individer att definiera enheter eller kategorier som behöver följas upp genom att skapa lämpligt antal tabeller. De flesta av denna programvara tillåter användare att skapa relationer mellan olika tabeller eller kategorier av information. När en anslutning eller gemensam koppling mellan tabeller görs, information från en tabell kan visas i en annan relaterad tabell. Denna funktion hjälper ofta att minska överflödiga data.

Många databasdesign programvaror ger användaren flexibilitet att skapa en anpassad grafiskt gränssnitt. Särskilda områden som utsetts av användaren kan placeras på olika skärmar, eller layouter, på något sätt användaren väljer, för att tillgodose hans särskilda behov. Detta ger honom möjlighet att visa lagrad information i en mängd användbar och meningsfull sätt.

Den inneboende flexibilitet som databasdesign programvara gör det möjligt för användare att utforma och skapa anpassade rapporter för informationsanalys. Mjukvaran gör det också möjligt för en användare att kategorisera och lätt grupp lagrad data från alla områden så att information kan sammanfattas, och alla trender kan dock lätt urskiljas. Till exempel kan gymnasieskolan Testresultaten spåras av elevernas betyg, genom klassrummet lärare, och av elevernas kön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.