Vad är några Web Designer jobb?

Det finns många webbdesigner jobb tillgängliga, och berörda parter kan hamna undrar vad exakt webbdesigner jobb innebär. Faktum är att med internet alltid förändras och utvecklas, termen webbdesigner används ofta som en generell allomfattande för ett antal olika jobb roller och ansvarsområden.

På deras mest grundläggande, webbdesigner jobb innebär att utforma, bygga och underhålla en rörelse "närvaro på Internet. Webbdesigner jobb kan ha alla dessa ansvar inslagna i en roll, eller de kan fördelas mellan ett antal anställda, med var och en fokuserar på en del av webbdesign.

Som namnet antyder, en av de vanligaste jobben webbdesigner är helt enkelt design. Det finns två huvudtyper av webbdesign: visuell och gränssnitt. En visuell webbdesigner är ansvarig för den övergripande utseendet på webbplatsen. De kanske inte behöver känna någon XHTML och CSS och kan arbeta uteslutande i ett bildbehandlingsprogram som Photoshop. De flesta företag, men även om de bara letar efter en designer för att hantera den grafiska designen, vill den personen att ha en uppfattning om hur koden fungerar också, så att de prototyper de skickar till den faktiska kodare är byggda för att lätt genomförs.

Interface designers kan göra en del grafisk design, men deras primära ansvar är att komma på en arkitektur för webbplatsen som gör det enkelt att navigera och använda. De bestämmer vilka knappar som ska vara där, hur olika manicker skall fungera, och i allmänhet diktera hur användaren upplever kommer att bli. För mindre till medelstora webbplatser huvuddelen av gränssnitt görs av samma person som gör den visuella designen, men för större anläggningar kommer sannolikt att en person vars huvuduppgift är gränssnittet.

När den visuella designen är gjort, måste platsen att faktiskt byggas. I dess mest grundläggande, innebär detta att konstruera XHTML eller HTML, och bygga en CSS (CSS) dokument om det behövs. Även om XHTML, HTML och CSS alla kräver lite att lära, de är enkla nog att vem som helst med lite ihärdighet kan lära dem. En rad intuitiva program finns för att bygga webbsidor, också, så att även människor som inte kan lära sig de språk som krävs kan bygga upp sidor av sin formgivning.

webbdesigner jobb kan också omfatta att bygga webbplatser i Flash, i stället för att skriva sidorna med hjälp av HTML. Flash-webbplatser tilltalar många traditionella designers, eftersom Flash miljön är en visuell miljö, och den möjliggör en större kontroll över utseendet på den slutliga platsen. Vissa människor ogillar Flash, men eftersom det har ett antal av användbarhet problem, där webbplatser kan vara otillgänglig för vissa grupper av människor.

webbdesigner jobb kan också vara faktiska kodning jobb, med ett antal av webbdesigners ta på sig roller skriver PHP, ASP, JavaScript, och ett antal andra språk för att bygga mer utsmyckade program som kan köras på en webbplats. AJAX filosofi, att integrera ett antal befintliga tekniker, har blivit mycket populär i moderna webbplatser, och så många webbdesigner jobb för personer med en bakgrund på olika språk och tekniker som utgör AJAX-system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.