Vilka olika typer av blogg-mjukvara?

Blogg programvara, även känd som blogware eller webblogg mjukvaran, är den programvara som används för att upprätta, anpassa och underhålla webbloggar eller bloggar. Den stöder innehåll och bildhantering, innehåll publicering, kommentarsledning och innehåll syndikering. Blogga programvara kan vara av värd typ, servern modell typ eller en hybrid av båda.

Hyresgäster blogging programvara betyder blogg programvara som inte behöver tas emot av användarna på sina egna webbplatser. Det är oftast gratis och mottagningsavtalet Företaget ansvarar för innehållet lagring och underhåll av databasen. Alla bloggar lagras på företagets centrala server.

Bortsett från att vara fri, värd blogg programvara är också lätt att använda. Användarna behöver bara skapa en personlig blogg konto, anpassa bloggen till deras krav och börja göra poster. Anpassning kan vara en enkel sak att välja ut eller flytta ett visst antal funktioner, eller att använda vissa grundläggande HTML och CSS. Detta står för den allmänna popularitet värd bloggprogram, särskilt med människor nytt att blogga.

gratis blogg programvara har begränsade funktioner, dock, och användare erbjuds ett val av en betald uppgradering. Uppgraderad funktioner har mer customization och kompatibilitet. Du kan anpassa bloggen till din egen smak i stället för att pyssla generiska mallar.

Server modell programvara blogg programvara som användare kan värd på sina egna webbplatser. Det är inte gratis, eftersom användarna måste betala värd avgifter. Programvaran behöver oftast att ladda ned och installeras på användarens webbserver system. Detta kan Linux-eller Windows-baserad.

Utbudet av anpassningsfunktioner är mer omfattande med server modell programvaror än med värd programvara. Vid sidan av avancerad HTML och CSS kan användare använda ett programmeringsspråk som JavaScript och databasservrar som MySQL, Postgre och MS SQL Server. De kan också använda server-side programmeringsspråk och ramverk som PHP och ASP. NET.

Bloggen kan ha ett anpassat domännamn. Bloggar som lagras på servern modeller kan ha obegränsad bandbredd och inget innehåll begränsning. Innehåll på värd bloggar oftast är föremål för den mottagande företagets politik.

Erfarna bloggare med tillräckliga kunskaper i programmering, installation av programvara och underhålla databasen brukar gå till servern typ modellen. Det finns tillräckligt med information på nätet, med detaljerade tutorials, att göra detta alternativ är möjligt för nykomlingar också. Kundtjänst hjälp är dessutom ofta tillgänglig.

Ett antal blogga applikationerna kan användas med både värd eller server bloggar modell. Dessa omfattar tillämpningar för kalendrar, tagg moln, RSS, blogg trafik statistik, filtrerar skräppost och efter alternativ för delning. Användare kan lägga till olika typer av funktionella widgets för klockor, nyheter, böcker, musik, fotografier och så vidare.

Blogger, LiveJournal och Typepad är några populära och fria värd blogga tjänster. Blogger har också en gratis hybridmodell som kan lagras på användarens domän, att hålla servern kod på företagets server. Server-blogging tjänster inkluderar WordPress och Movable Type.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.