Vad bör jag veta om skärmkalibrering?

Många verkar tro att när deras datorskärm är otydlig, eller är ur fokus, är det dags att köpa en ny skärm. Vanligtvis är inte fallet. Med tiden, med tillägg av maskinvara eller programvara, blir datorskärmen dåligt. Skärmkalibrering är en enkel sak att göra som kommer att fixa de flesta problem med datorskärmen.

När färgen verkar ut på en datorskärm, är det oftast beror på färgprofilen. För en bildskärm för att visa optimal färg preferenserna måste det vara i starka färger, eller 24-bitarsläge. Skärmkalibrering är att du ändrar färgprofilen under "Graphic Properties"-menyn. Du kan snabbt komma åt denna meny genom att högerklicka på skrivbordet.

Vissa datorskärmar, t. ex. de som gjorts av Gateway, är utrustade med en automatisk kalibrering verktyg på sina skärmar. För att komma åt denna funktion, öppna programmet och välj guiden. Guiden kommer att uppmana dig att välja ljusstyrka, kontrast, skärpa, upplösning och position som tilltalar dig.

minuten justeringar i din dator skärm kan göras med hjälp av kontrast-och ljusstyrka, brukar finnas på framsidan av skärmen, längst ned på skärmen. Se din manual om du inte kan hitta kontrollerna, eftersom det varierar beroende på modell. Innan du utför den här funktionen skärmkalibrering, se till att stänga din gardiner eller persienner för att förhindra reflexer från solljus.

Om du har Adobe Photoshop ® installerat på datorn kan du utföra en komplett skärmkalibrering med Adobe Gamma. För att komma Adobe Gamma, klicka på "Start"-menyn och välj "Inställningar". Öppna Kontrollpanelen och välj "Adobe Gamma". Följ instruktionerna för att kalibrera din bildskärm.

De som är dator-kunniga kan utföra skärmkalibrering med en ICC-profil. För att skapa en ICC-profil, måste du köpa en profilering paket. Paketet innehåller vanligtvis ett mätinstrument, ett test mål och ett program. Programvaran kommer att visa färg fläckar som du sedan kan skriva ut och mäta. Coloraccuracy. com säljer flera kalibrering kit för olika datorskärmar.

skärmkalibrering services är tillgängliga för människor som inte är bekväm att göra justeringar för bildskärmen på egen hand. Dessa tjänster är mycket billigare än att köpa en ny bildskärm och kommer att förlänga livslängden för den nuvarande. Företag som Geek Squad tillhandahålla skärmkalibrering tjänster och kommer även att utbilda ägarna om hur du gör kalibreringen själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.