Vad är Praktisk Appliations för Exabytes?

En exabyte är en mycket stor enhet lagringsutrymme, 10 18 byte. Det är ett miljarder gigabyte, en miljon terabyte eller tusen petabyte. Begreppet "exabyte" tenderar att användas på ett sätt som liknar det sätt på vilket termen "terawatt" används-att kvantifiera mänskligheten-omfattande åtgärder, såsom mängden information mänskligheten genererar i ett helt år. Praktisk användning av ordet exabyte inleddes i slutet av 90-talet, var Internet var ballongflygning i storlek och studier som utförts är på historiska åtgärder för informationsproduktion.

En av de första uppskattningarna som användes begreppet "exabyte" var ett Berkeley studie försöker kvantifiera summan av människan producerade kunskap, inklusive alla ljud, videoinspelningar och text /böcker i slutet av 20th Century. Värdet slutade på cirka 12 exabyte. På grund av ökad lagringskapacitet av datorer kan vi lagra mycket mer av den information vi genererar, men tillgången på lagringsutrymme i sig uppmuntrar oss att skapa ny information mycket snabbare. En färsk studie, som blev färdig 2007 av International Data Corporation, föreslog att vi producerade 161 exabyte data under 2006, även om detta tar hänsyn till dubbletter. Ignorerar dubbletter är siffran närmare 50 exabyte. Vi har för närvarande håller på att skapa data snabbare än vi kan lagra det, och som ett resultat har ett incitament att fortsätta att utveckla digital lagring teknik.

En populär användningen av termen exabyte innebär kvantifiering av alla mänskliga ord någonsin talat. Omräknat i texten är detta uppskattas till cirka 5 exabyte data. Om digitaliserade som 16 kHz 16-bitars ljud, uppskattar man att värdet skulle vara mycket högre, runt 42. 000 exabyte. På den populära tv-serien Star Trek , tecknet Data sades ha en lagringskapacitet på 0. 1 exabyte. En faktisk mänskliga hjärnan kan i själva verket har en lagringskapacitet väsentligt lägre än så, kanske till och med flerfaldigt.

Idag köpa en exabyte lagringsutrymme skulle kosta ungefär $ 500 miljoner US-dollar (USD). Lagringskapacitet av alla världens datorer är i dussintals exabyte. Men kostnaden för lagringsutrymme halveras nästan varje år, så hur mycket diskutrymme som vi har råd också dubbel. Om den nuvarande nivån på prisnedgången fortsätter, år 2025 kommer vi att kunna köpa en exabyte diskutrymme för endast $ 4. 000 USD. Vi kan frestas att säga att detta är mer än tillräckligt utrymme för någon, men mänsklighetens historia glupsk datainsamling och skapa antyder att det kan finnas några filer att även en exabyte enhet kan inte innehålla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.