Vad är Objekt-koden i ett datorprogram?

När vi talar om datorer, talar vi om maskiner som körs på miljontals rader kod. Dataprogrammerare skriva kod på olika språk, men allt detta nummer har några grundläggande funktioner, oavsett vilket språk som används. Ett program har alltid två uppsättningar av kod, källkod och objektkod.

Källkoden är vad som skapas i förväg, det språk som programmerare använder för att ge instruktioner till datorns kompilator för att göra programmet körs . Resultatet av kompilatorn med sammanställningen av dessa anvisningar källkod kallas för objektkod. Villkoren är intuitiva, eftersom källkoden är det sätt på det att är objektkod. Med andra ord är källkoden början, eller källa av insatsen och objektkod är det önskade resultatet, eller föremål, av hela övningen. Objektkod lagras i filer som skapas av datorns kompilator och kan då bli den ultimata slutet avsedda av programmeraren.

När källkod har sammanställts i filer, kan det fortsätta sedan vidare till datorns processor , som utför den slutliga instruktioner. Allmänt tillgängliga programvaror finns stora samlingar av objektkod, som inte kan ändras i grunden, eftersom källkoden ingår inte. Det är som att ha en lösning på problemet, men inte alla steg som används för att lösa detta problem. Du kan ha objektkod att arbeta med, men du behöver inte den ursprungliga källkoden. Ändra objektkod utan källkoden kan vara en övning i frustration.

Denna flerstegsprocess är nödvändigt eftersom datorer kan utföra endast de instruktioner som är skrivna i maskinkod. Det är det ultimata resultatet, som körs versioner av objektkod. Så när en konsument får en programvara, som konsument är att få en avrättad version av källkod som blev objektkod och slutligen blev maskin språk som förvandlades till det slutliga projektet.

Med tanke på den nuvarande tonvikten på öppen källkod, fler och fler ansökningar ut med vägar i källkoden. Flitiga programmerare och kodare kan få tillgång till denna källkod, ändra det runt för att möta deras behov och sedan skapa nya objektkod, som fyller ett syfte som kan vara annorlunda än vad som avsetts av de ursprungliga programmerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.