Vad är Bildkomprimering Software?

Image komprimeringsprogram avser datorprogram som minskar filstorleken på bilder. Denna minskning vanligtvis kan åstadkommas med minimal förlust av data som finns i filen. Generellt när bildfilerna är komprimerade är de överflödiga delar av bilder offras så att bilden kan minskas. Användare typiskt undersöka komprimera bilder på grund av deras lagringsbehov.

Skapa mindre bildfiler och göra bilder kompakt för lagring är en integrerad del av hantering av digitala data. Båda dessa aktiviteter kan resultera i mindre filstorlekar. Efter komprimering har uppnåtts, de uppgifter som behövs för att visa och lagra en bild har minskat betydligt, vilket frigör utrymme för att lagra andra filer.

Bild komprimeringsprogram kan ha många praktiska tillämpningar. De som stöter webbplatser och online-företag kan överväga programvara bildkomprimering att vara ett verktyg som behövs för deras handel, eftersom bilder ofta är en stor del av att sälja produkter eller tjänster. Programvaran kan också användas av studenter eller andra som sysslar med akademiska projekt, presentationer eller referensmaterial. Dessutom kan den genomsnittlige användaren att hitta bildkomprimering programvara praktiskt när man försöker att spara och organisera filer.

Denna typ av programvara vanligtvis kan köpas på en butik, men det också finns som freeware på Internet. Det särskilda program som en användare beslutar att installera på sin dator beror till stor del på hans mål och vilka typer av programvara funktioner som tilltalar honom. Till exempel kan vissa bildkomprimering programvara hanterar komprimera flera bilder samtidigt, men andra kanske komprimera bara en bild i taget. Bild komprimeringsprogram kan också levereras med alternativ som låter en användare att redigera, organisera, byta namn, lägga till effekter och dela bilder. Medan vissa kompressorer kommer att kunna arbeta med vanliga filformat som JPEG, PNG, GIF och TIFF, kan vissa kompressorer kunna komprimera andra datatyper, till exempel text.

Medan bildkomprimering programvara kan laddas ner och installeras på en användares dator, bör det noteras att bildkomprimering också kan slutföras online. Vissa företag erbjuder tjänsten bildkomprimering på sina webbplatser. Enstaka bilder kan komprimeras helt enkelt genom att ladda upp bilden på hemsidan och klicka på en knapp som så att bilden ska komprimeras. Beroende på webbplatsen kan användarna också kunna bestämma om de vill komprimera filen genom procentsats, pixel eller en examen. Förhandsgranska också kan finnas tillgängliga för användarna så att de kan se exakt vad de handlar om att spara och ladda ned till sina datorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.