Vad är Address Resolution Protocol "kapning"?

Address Resolution Protocol spoofing är en strategi som innebär att skicka en förfalskad ARP eller adress budskap Resolution Protocol till ett Ethernet lokalt nätverk. Den huvudsakliga funktionen för ARP spoofing är att omdirigera trafik från en IP-adress till MAC-adressen för avsändaren av spolat. Processen fungerar genom att lura Ethernet-nätverket till att plocka upp den falska adressen och routing trafik att avsluta med den falska adressen i stället riktas till den äkta IP-adress.

När trafiken dirigeras via Address Resolution Protocol spoofing process har givit upphov till falska adressen två alternativ. För det första kan de mottagna uppgifterna skall utvärderas och sedan vidare till den verkliga destinationen. I detta alternativ, är uppgifterna inte ändras på något sätt. Denna metod kallas passiv sniffning.

Det andra alternativet som resulterar med Address Resolution Protocol spoofing innebär emot avlyssnade data och förändra den på något sätt. Den förändrade uppgifter skickas sedan vidare till den avsedda mottagaren, som kommer att ha någon anledning att tro de uppgifter som inte kom direkt från den ursprungliga avsändaren. Detta är vanligtvis kallas en "man-in-the-middle attack.

Medan Address Resolution Protocol spoofing ofta används för tvivelaktiga ändamål, inte processen har vissa helt legitima applikationer. Många företag använder sig av mer än en IP-adress att driva trafik till deras webbplatser. Tillsammans med webbadressen för den största anläggningen, kan också skapa ett antal generiska webbadresser och tillhörande IP-adresser som kommer att generera passiva trafik. I denna ansökan, Internet-användare stöter på något av dessa generiska adresser, klicka på länken och överförs via standard-gateway till största webbplatsen via överlämnandet funktion ARP processen.

När används i syfte att fånga data utan tillstånd är Address Resolution Protocol spoofing som ibland kallas ARP förgiftning eller ARP gift routing. Dessa smeknamn hjälpa till att beskriva användningen av protokollet för ändamål som inte är i bästa intresse avsändaren eller mottagaren av den ursprungliga frågan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.