Ska jag köpa en intern eller extern hårddisk?

Med intåget av externa hårddisken duschväggarna och enkel plug and play USB-och Firewire-anslutningar, många människor frågar sig själva om de ska köpa en intern eller extern hårddisk när det gäller att lägga till mer lagring eller arbetsplats. Dessa överväganden bör hjälpa dig att bestämma:

åtkomsttid -Det bästa sättet att öka åtkomsttid för icke-applikationer är att använda en SATA RAID (0-nivå) array med matchande SATA II (eller bättre) interna hårddiskar. Även om vissa konfigurationer kommer att möjliggöra en extern disk för att vara en del av en SATA diskar, kommer den långsamma totala prestanda. I så fall skulle du vill lägga till en intern enhet, men ditt moderkort måste stödja SATA /RAID. Om du inte har SATA /RAID kapacitet en intern disk kommer sannolikt fortfarande vara snabbare än att använda en extern hårddisk.

BACKUP -En aktuell strategi för att upprätthålla en backningen av din C-enhet är att använda RAID 1 med två matchande interna hårddiskar. I detta fall att systemet håller en realtid spegel av din C-enhet på den andra RAID-enheten. Om enhet C skulle misslyckas, ta du den bara och gör den andra enheten primära, att en ny enhet i den sekundära position.

Bortsett RAID kapacitet kan du använda ett verktyg som Nortons Ghost för att bild C-enheten så att den kan byggas om snabbt på en ny enhet. Lagra ett spöke bild kan bra gjort på en extern hårddisk, där det inte kommer att ta upp utrymme på din primära enheter.

LAGRING -Det fina med att ha en extern disk är att den lätt kan flyttas mellan datorer och till och med hem och kontor. Minnen är trevliga för att flytta mindre mängder data, men med en portabel multi-GB hårddisk är ganska praktiskt. Bortsett från att inneha MP3, grafiska filer, program, dragkedjor, CD-bilder och äldre saker du inte är riktigt redo för att ta bort, den kan också användas för att lagra bilder av C-enheten.

PRIVAT OCH SÄKERHET -En av de bästa egenskaperna hos en extern enhet är att du inte behöver ha den tillgänglig, utom när du vill. Detta gör den idealisk för lastning och använda program som du vill hålls säker och bort från nyfikna ögon, trojaner eller virus som kan ange dina viktigaste enheter via Internet. Genom att hålla din finansiera program, kalkylblad och personuppgifter eller filer på en extern hårddisk kan du lämna bort det när man surfar på Internet och bara sätta på den när du behöver det. Dessutom kan du ta den med dig när du åker på semester för att användas med en laptop, lämna den hemma inlåst, eller ta bort det när barn (eller rumskamrater) använda datorn.

General Purpose -Om du inte är orolig för att använda den nya enheten för särskilda ändamål annat än att lägga till lite mer utrymme för ditt system, är valet verkligen upp till dig. Den bästa externa bilagor kommer med sin egen inbyggda fläktar som kommer att lägga till lite brus i rummet men kommer att hålla enheten svalare, förlänga dess livslängd. Inbyggda enheter blir en tystare och något snabbare val, men du kommer att offra flexibiliteten på en extern hårddisk.

Oavsett vad du bestämmer dig för du är tvungen att vinna. Nedgången i pris har gjort lagringsenheter mycket prisvärd och utrymme som tydligen kommer aldrig fyllt i dag, slutar utnyttjas snabbare än du kan säga more tallrik!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.