Hur mycket el Gör en datoranvändning?

Om du försöker spara pengar på din gas-och elräkningar kan du hitta dig själv undra hur mycket el en dator använder. Men att finna svaret på denna fråga kan vara en något komplicerad uppgift. Den mängd el en dator använder beror på vilken typ av utrustning du har och vilka program du kör.

Normalt den mängd el en dator använder är mellan 65 watt och 250 watt. Bildskärmen behöver ofta mellan 35 watt och 80 watt också. De flesta stationära datorer har en märkning som visar hur mycket el de behöver, men detta är generellt det teoretiska maximala och inte ett genomsnitt representation.

Som du kanske tror, stationära datorer med snabbare processorer använder mer el än datorer med långsammare processorer. LCD-skärmar använder bara omkring hälften av el av liknande storlek CRT-skärmar, dock. Tillbehör såsom kabel-modem, routrar, eller webbkameror bidra till en liten ökning av hur mycket el en dator användningsområden också.

Oavsett vilken typ av dator du har, vilken typ av arbete du gör på din dator gör en skillnad i elförbrukning. Använder datorn för att redigera digitala bilder, design en webbplats, eller spela ett tv-spel använder mer el än att läsa e-post eller fylla i enkla uppgifter ordbehandling. Dessutom den mängd el en dator använder ökar betydligt när den är ansluten till Internet.

En vanlig missuppfattning om hur mycket el en dator använder är att använda en skärmsläckare sparar pengar. En skärmsläckare använder inte mindre energi. Det är serier av rörliga bilder syftar till att skydda skärmen från att ha en statisk bild ingrodd i det.

Om du är orolig för höga gas-och elräkningar, ett bättre alternativ är att lämna datorn i vänteläge när den inte används. I passningsläge, använder en dator cirka 6 watt och skärmens elförbrukning sjunker till nästan ingenting. Naturligtvis är det ännu billigare att sätta på datorn helt avstängd när den inte kommer att användas i flera timmar åt gången.

Även om många människor föredrar bärbara datorer på grund av deras extra bekvämlighet, är det intressant att notera att en bärbar dator också kan resultera i ett betydande energibesparingar. De flesta bärbara datorer använder mellan 15 watt och 45 watt. Att byta till en bärbar dator kan vara ett smart beslut, om du är bekymrad över hur mycket el en dator använder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.