Hur kan jag kontrollera tillförlitligheten hos en hemsida?

Sök på Internet eller handla online ofta gör folk nervösa, av goda skäl. Vissa platser är inte pålitliga och antingen misslyckas med att ge korrekt information eller inte tillhandahåller de varor eller tjänster som du betalat för. Det är därför viktigt att kontrollera tillförlitligheten hos en webbplats före lita den helt.

att kontrollera tillförlitligheten hos ett informativt webbplats, särskilt när du skriver papper för skolan, är en nödvändighet. Vissa webbplatser kan lita på att ge korrekt information. Det är dock ett sätt att kontrollera tillförlitligheten av en webbplats för att söka skriftliga källor för dubblerad information. Dessutom kan du titta på flera webbplatser som alla diskuterar samma ämne för att kontrollera att uppgifterna är förenliga.

Om du upptäcker avvikelser, är det viktigt att utvärdera tryckta källor på material för att hitta rätt information. Tryckta källor bör vara så aktuella som möjligt så ny information, t. ex. utveckling av ett nytt läkemedel eller diskussioner om ett nyligen arkeologiskt fynd bekräftar tillförlitlighet en webbplats.

Även kända encyklopedisk områden har dålig information. På wiki-sidor kan man hitta friskrivningsklausuler. Wikis tenderar att vara bevakas väl av andra användare, och artiklar som har gjort anspråk inte bevisas av andra källor, eller som avviker till yttrande innehåller vanligtvis ansvarsfriskrivning uttalanden från wikin. När du hittar en artikel som har friskrivning, är tillförlitligheten hos den aktuella webbplatsen, och mer forskning borde göras.

Shopping på nätet är ett annat område där människor är oroade över tillförlitligheten hos en webbplats. Om du är orolig för att en webbplats kanske inte alla som det säger, överväga att kolla in sin historia med Better Business Bureau. Eventuella klagomål mot en webbsida kan hittas på nätet. Vad bra, kan klagomål mot enskilda försäljare på webbplatser som eBay visa om shopping med en viss leverantör är värt besväret.

I allmänhet stora shopping webbplatser eller de som är knutna till butikskedjor avdelning, kommer sannolikt att vara mest tillförlitliga. Några av dessa större webbplatser göra jobbet åt dig. T. ex. vissa webbplatser erbjuder dig möjligheten att köpa produkter som används. Dessa poster kommer från mindre butiker. Vanligtvis större webbplats erbjuder säljare betyg som avgör om butikerna har i tidigare levererade varor som utlovat.

Dessutom kan du beroende av tillförlitligheten hos en webbplats, när kontakt med dessa mindre butiker har inletts av de större handlarna. Detta innebär ofta att du kommer att använda den större handlarens funktioner kundvagn, som vanligtvis ger ytterligare skydd av information, som kreditkortsnummer.

När man inte vill ha information flyttas ut till andra försäljare, läst de allmänna villkoren som en del av bedömer tillförlitligheten hos en webbplats. De flesta stora online försäljare erbjuder integritetsskydd för sina kunder. Mindre leverantörer kan inte erbjuda samma mängd av privatlivet, så villkor avtal bör läsas noggrant, även när de är tråkiga.

Slutligen upprätthålla sunda skepsis föreslagna "affärer. " Om en hantera låter för bra för att vara sant, är det normalt. Tillförlitligheten av en webbplats bör alltid utredas innan ange några personliga uppgifter, särskilt när utbudet verkar vara bluff erbjudanden som gratis laptops eller presentkort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.