Hur jag väljer rätt Laptop Adapter?

välja rätt laptop adapter är allt en fråga om spänning, uteffekt och korrekt anslutning. Om alla dessa saker inte stämmer överens med de ursprungliga specifikationerna för din dator, än en ny laptop adapter sannolikt inte kommer att fungera på din maskin och kan potentiellt orsaka mycket skada. I slutändan kommer de flesta ersättare adaptrar har en lista över datorer de är förenliga med.

Den första sak att tänka på för laptopen adaptern är spänningen. Det enklaste sättet att kontrollera detta är att vända på datorn och se om det finns en spänning som anges någonstans på botten av maskinen. En etikett kan förses med denna information och andra liknande bärbara anges specifikationer. Det bör vara ett nummer med en V-ansluten till den, såsom 19. 5V. Denna information finns också på den ursprungliga adaptern, om den finns tillgänglig.

Den andra sak att leta efter är den utgående strömmen som behövs för laptop adapter. Denna siffra kommer att ha en A mA associerade med den. Till exempel kan den säga något i stil med 4. 7A eller 950mA. Dessa siffror se till att strömmen går till din maskin kommer att vara acceptabelt och hålla den som verkar inom normala parametrar. Inte att uppmärksamma någon av dessa nummer kan orsaka elektriska systemen i datorn att sluta fungera och sluta arbeta helt.

När dessa två frågor har lösts, den andra steg är helt enkelt att se till att anslutningen passar porten på din dator där den ska inkopplad Spänningen och utström om laptop-adapter kan ingen roll om det inte kan vara ansluten. Om beställning online eller om du inte har din dator är det lämpligt att kontrollera detta så snart som möjligt.

Många kan välja den säkraste rutten möjligt och gå med en ny laptop adapter direkt från tillverkaren, om tillgängligt. Även om detta är ett bra alternativ, kan dessa delar vara dyrare än andra som kan finnas tillgängliga från eftermarknad tillverkare. Vidare så länge siffrorna överensstämmer bör allt arbete nästan lika och vara lika säkra och effektiva.

En annan sak att tänka på är om du vill en AC laptop adapter eller DC-adapter. En AC-adaptern är gjord för att vara ansluten till någon standard eluttag som de i ett hem eller kontor. DC adaptern är gjord för bil bruk.

Vanligtvis laptop adaptrar finns till försäljning någonstans dator tillbehör eller laptop batterier säljs. Även om pris beror på modell och tillverkare, de flesta brukar köra mellan $ 40 US dollar (USD) och $ 100 USD. De finns också tillgängliga från många online-återförsäljare också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.