Har röstigenkänningsprogram verkligen fungerar?

röstigenkänningsprogram, liksom alla programpaket varierar i kvalitet beroende på kodning. Men fungerar tekniken? Det korta svaret är ja, speciellt om man frågar de som använder den nästan odiskutabla mästare av röstigenkänningsprogram, Dragon NaturallySpeaking ™ . Dragon är kompatibel med Windows ™ operativsystem. Olika källor visar Macintosh-användare tenderar till iListen .

röstigenkänningsprogram översätter tal till text för handsfree-dokument skapande. Satser är i allmänhet med en mikrofon och utbildningsmaterial som används för att "bekanta" programvaran med en användarens röst, mönster tal och uttryck. Inledande utbildning kräver ca 15 minuter att läsa beredd text i mikrofonen, men utökas utbildning uppmuntras att öka noggrannheten.

Som många konton en bra röst paket erkännanden mjukvaran som Dragon's kan vara så noggranna som 95% efter den inledande utbildningsperioden, når nära 99% efter längre utbildning. Röstigenkänningsprogram kan också användas för att skicka kommandon till datorn, inklusive musrörelser och även makron. För den oinvigde, är ett makro en serie rörelser som krävs för att genomföra en operation, kondenseras och spelade in till ett kortkommando kombination.

Medan röstigenkänningsprogram kan vara mycket exakt, tar det att vänja sig. Meningarna är betingade med det talade interpunktion, inklusive pauser. Den tid det tar att investera i extra utbildning för att göra programvaran mer exakt lönar sig i längden, eftersom korrigera språket är inte alltid en fråga om att köra en sammanfattning rättstavningskontrollen /em>. "Att vara" till exempel, kan låta som "böna", även om sammanhanget pjäser ska fånga de flesta misstag.

Vissa människor som drar nytta av röstigenkänningsprogram omfatta dem som lider av handikapp eller tillstånd som pistill tunnel syndrom. Översättare och medicinsk transcribers kan också hitta röstigenkänningsprogram ovärderlig. Företagsledare som diktera anteckningar kan använda mjukvara röstigenkänning för att generera memos, sammanställa "att göra" listor och skapa korrespondens, eftersom vissa paket är kompatibla med bärbara digitala ljudregistratorer.

Om intresserad av röstigenkänningsprogram finns det olika paket till olika priser, även bland Dragon . I det senare fallet är rösten motor likadana, och därför är korrekt, men funktionerna skiljer sig åt. Avancerad paket för yrkesverksamma är inriktade på behoven hos varje marknad med riktade funktionalitet.

Om du använder Windows Vista ™ eller planerar att använda det, är röstigenkänningsprogram medföljer gratis med operativsystemet. Enligt uppgift denna produkt rivaler Dragon i noggrannhet.

låg kvalitet röstigenkänningsprogram kommer att ta tid att översätta, har en lägre grad av exakthet och vara mindre förenligt med tredje part paket. Det kan vara kul att prova, men om du vill man använda den, ett bättre paket-kostnadsfri eller köpta-sparar tid och huvudvärk. Bara vara säker på att paketet gör vad du behöver, oavsett om det är att skicka e-post, förbereda kalkylblad eller skapa anteckningar med bärbara enheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.