Vad är skillnaden mellan analogt och digitalt?

Den huvudsakliga skillnaden mellan analog och digital teknik är att analog teknik registrera vågformer som de är, medan digital teknik omvandla analoga vågformer till serier med siffror, registrering siffrorna istället. När den spelas upp så är antalet omvandlas till en spänning ström som approximerar den ursprungliga analoga vågen.

analog teknik förde oss Chuck Berry, Elvis och The Beatles på vinylskivor, 8-spår och kassetter. Med dagens digitala enheter, original studioinspelningar analoga kan saneras, omgjorda, och distribueras som digitala filer som låter bättre än de långa spelade skivor (LP) någonsin gjorde. Även analoga kassettband och LP-skivor slits med användning, ljud en digital inspelning exakt samma oavsett hur många gånger den spelas. Det är också enkelt kan kopieras och flyttas mellan lagringsenheter.

Det kan verka kontraproduktivt intuitivt att en teknik som omvandlar en analog vågform till nummer skulle låta bättre än en som spelar in kurvan som den är, men den digitala tekniken åstadkommer detta konststycke genom provtagning . När en analog vågform som musik är inspelad med en digital inspelare, musiken är urvalet flera tusen gånger per sekund. För en CD-inspelning med hög kvalitet, är den genomsnittliga samplingsfrekvensen 44. 000 gånger per sekund. Det är 44. 000 nummer lagras för varje sekund av musik. Ju högre samplingshastighet, desto noggrannare inspelningen, även om det kommer en punkt om avtagande avkastning med tanke på filen blir större samtidigt som det mänskliga örat inte längre att kunna höra en skillnad förbi en viss punkt. När enheten spelar upp digital fil tillbaka, är den analoga vågformen rekonstruerade, en bit i taget på belysning hastighet.

Du kan jämföra digital teknik för att rita en serie om den nedre kanten på ett anteckningsblock, lätt att ändra ritningen på varje sida. Om du upprepar ritningen genom hela plattan, sedan vänder sidorna, siffran tycks vara på väg smidigt på det sätt ni gjorde det. Det kan gå tvärs över sidan, nyser, böja över, eller springa. På samma sätt spelar den digitala enheten igen de siffror så snabbt att de provtagningar samverkar till att "rita" den analoga vågformen i dess ursprungliga form.

När man köper digital musik på nätet, vissa personer väljer en lägre samplingsfrekvens för mindre filer. När du spelar MP3-musik på en handdator eller en billig bärbar spelare, kan det vara svårt att se skillnad mellan musik insamlade under 44. 000 gånger per sekund och musik urvalet till lägre priser. Men när du spelar filerna på en anständig bilstereo, hemma stereo eller surround-system, kommer förlusten av kvaliteten bli mer märkbar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.