Vad är skillnaden mellan DSL och ADSL?

Digital Subscriber Line (DSL) är ett samlingsbegrepp kategorisering tjänster som levereras via koppartråd. DSL-abonnenter kan ha hög marschfart Internet och andra tjänster levereras med DSL-paketet. När en tjänsteleverantör eller Internet-leverantör erbjuder Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL), får kunden tjänst som inte är garanterat med samma hastighet i båda riktningarna.

Till exempel har många Internetleverantörer marknadsföra sina Internettjänster med en nedladdning och en uppladdningshastighet, 1Mbps hämta och 256Kbps ladda upp (eller något liknande). Dessa annonseras hastigheterna sällan samma i båda riktningarna. Det skulle vara det sätt som ADSL fungerar, ladda upp och ned farten erbjuds av ISP att abonnenter är annorlunda och förklarade att sättet.

DSL är mer allmänt, vilket innebär någon typ av Digital Subscriber Line tjänst, från ADSL där ladda upp och ned farten är olika, att symmetriska Digital Subscriber Line (SDSL) där ladda upp och ned farten är desamma. Tjänsteleverantörer att införa nya metoder för ADSL stil teknik, inklusive differentierad prissättning som gör ISP att ta ut högre avgifter för mer bandbredd för antingen nedladdning, uppladdning, eller både och. ADSL är en viss typ av tjänst som säljs för att abonnenterna att ansluta till snabba datanät. Majoriteten av DSL-tjänst som säljs för bostadsändamål tillgång ADSL.

DSL, oavsett smak, har några stora fördelar under uppringd teknik som används över telefon linjer vid den. Den största eller mest sett nyttan av DSL, är möjligheten att använda telefonen för att ringa eller ta emot samtal medan du är ansluten till Internet. Med traditionell uppringd tjänst, var detta inte möjligt utan hjälp av en andra telefonlinje. DSL åstadkommer detta genom att införa ett filter på telefon uttag på en plats som kommer att ha telefoner kopplade till sig. Signalerna på tråd under 4kHz anses röstsignaler och allt ovan 4kHz anses vara en data signal hjälper filtret för att säkerställa att dessa signaler aldrig över.

En nackdel med DSL är närheten frågan . Ju närmare en abonnent liv till telefonen företagets huvudkontor (CO), desto snabbare DSL (ADSL eller annat) anslutningen. Abonnenter som bor längre bort från CO, men ändå inom räckhåll för DSL-tjänst (som bestäms av telebolaget) kommer att ha en långsammare anslutning till Internet. Människor som bor utanför de i förväg fastställda gränsen för DSL-tjänsten kommer inte vara berättigade till DSL och andra medel för höghastighetsanslutning kommer att behövas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.