Vad är VoIP (Voice over Internet Protocol)?

VoIP är en populär floskel dessa dagar. Det står för Voice over IP (Internet Protocol), och det kan bara vara det sätt du kommer att prata via telefon inom en snar framtid. Varför är så många människor glada av den här tekniken? Du slipper de flesta av de kostnader som kommer med en traditionell telefonlinje, åtminstone i detta skede av spelet. P> Det är en besparing på hundratals eller till och med tusentals dollar för vissa människor. De flesta av de primära enheter som är intresserade av denna teknik är stora företag, men det kan ha betydelse även för hemmafru.

Alla som har använt röstchatt programvara är bekant med latens frågor som föröka sig med någon form av dataöverföring med Internet, IP-telefoni åtgärdar latens problemet med hjälp av RTP, eller realtid protokoll. Detta protokoll säkerställs att paketen kommer fram i tid.

Voice over IP-funktioner som några ytterligare fördelar, inklusive:
  • kan du prata med många personer samtidigt
  • möjlighet att skicka andra typer av andra data än tal (t. ex. filer)
  • innovationer i dataöverföring och hastigheter Internet kommit till stånd, kan det bli bara bättre.

Det finns ett antal olika enheter som kan ta VoIP-samtal. Vissa är inte ens hårdvara alls, men programvaror du kan installera på datorn (t. ex. Skype).

traditionella telenät ser fördelarna i att erbjuda VoIP-tjänster också, med sådana nationella företag som Verizon och AT T hoppar på VoIP-tåget. Vonage var en av de första kända företagen att erbjuda VoIP-tjänster, och är konkurrenskraftigt prissatta med nya aktörer på marknaden.

VoIP marknaden förväntas expandera snabbt, med en förutspådd antalet stiga till miljontals på bara några år. Installationen för prylar som behövs för att ta dessa samtal är ofta enkla och kan göras med lite krångel. Om du använder en router eller annan enhet som eventuellt kan dölja eller blockera din IP-adress, kan du behöva göra lite mer finagling att få det att fungera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.