Om Internet ska stavas med stort "I"?

Det finns faktiskt en del debatt om frågan om huruvida eller inte att stava Internet med stort "I", vilket återspeglar det faktum att det engelska språket är i ständig omvandling. I själva verket var när wiseGEEK författare konsulterat ett antal stil guider om frågan, en betydande oenighet konstaterats. Så om du skriver en specifik eller formell papper, kanske du vill rådfråga stilguide föredrar din organisation eller läroanstalt, att se till att du använder form av "Internet" som kommer att tillfredsställa läsarna.

Argumentet för användningen av ett kapital jag är att Internet är en riktig substantiv, som inte avser "ett internet", men till en viss, globalt nätverk som använder TCP /IP-protokollet. Enligt detta argument är kapitalisering oerhört viktigt, eftersom det klargör vilken Internet är under diskussion. Många större publikationer världen över följa denna stilistiska påbud, inklusive tekniska tidskrifter och publikationer tas ut av organisationer som arbetar inom området.

När folk som stavar Internet med stort "I" använder gemener, de talar om "ett internet", en distinkt sammankopplade nätverk. Exempelvis har många kontor och skolor använder en Internet för att ansluta sina datorer direkt med varandra, och en Internet ofta har tillgång till Internet, bara för att lägga till den allmänna förvirringen.

Andra människor tror att Internet bör preciseras med ett litet "jag", citerar termer som "hoovering", som en gång var egennamn, men har nu blivit så vanliga att de inte aktiveras. Anhängare av detta argument påpekar att Internet inte skyddas av varumärken och copyright på samma vad som många genericized fraser, så det är ingen mening att skydda Internet med stort "I" när denna artighet inte har utvidgats till " spackle "," nylon "," blixtlås "," kardborre "och många andra produkter.

Stavning "Internet" med en lägre fallet "jag" är särskilt vanligt i USA och i casual kommunikation. Men många människor anser att det bör finnas en skillnad mellan Internet och ett internet, eftersom dessa två villkor är mycket olika. Det bästa sättet att skydda och klargöra denna skillnad är att använda en huvudstad "jag" när vi diskuterar Internet och de som stöder detta argument också dra nytta termer som Web, Net, och WWW.

sist valet är upp till er, men detta wiseGEEK författaren konstaterar att hon stavningskontrollen har lagt i en röst för "Internet" med stort I. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.