Hur testar jag Anslutningshastighet på min dator?

Med egna hårddiskar klättra in i terabyte och grafikintensiva multimedieinnehåll del av den genomsnittliga webbplats, är det inte konstigt att online hastighet blir allt viktigare. Leverantörer säljer tillgång planer garanterat att falla inom ett intervall eller baserat på en topp-anslutning hastighet på så många kilobits eller megabit per sekund. Frågan är, har du fått dina pengar är värt och hur kan du testa uppkopplingshastighet?

Glädjande nog finns flera webbplatser dedikerade till att utföra olika funktioner som korrekt kan testa uppkopplingshastighet. De rapporterar att antalet kilobit eller megabit framgångsrikt överförts till datorn, dividerat med sekunder överföringen gjordes, för att beräkna hastigheten. Några av de populäraste webbplatserna är SpeedTest, AuditMyPC, och CNET Bandwidth Meter Speed Test.

SpeedTest använder din IP-adress att uppskatta din geografiska plats så att den kan föreslå en server som ligger nära din hemort för att testa uppkopplingshastighet. Detta ger mer tillförlitliga resultat än tjänstgör testet upp från en server någonstans i hela landet. En server som är placerad längre bort kommer att ha mer "hopp" mellan sig själv och din dator, vilket innebär att datapaket som färdas mellan servern och din dator måste gå via flera datorer. Ju mer humle, desto större chans för latens frågor utan samband med din Internet-anslutning hastighet.

CNET Bandwidth Meter Speed Test frågar efter ditt postnummer, anslutningstyp och Internet Service Provider (ISP) för att ge dig feedback hur din anslutning kan jämföras med andra med samma typ av tjänst och leverantör. Inmatning av ISP är frivilligt.

Sedan ett antal frågor kan drabba någon enskild överföring är det bäst att ta flera tester, kanske vid olika tider på dygnet, och använd den genomsnittliga resultatet som en indikator på det faktiska Internet-anslutning hastighet. Det är också en bra idé att använda flera webbplatser för att testa uppkopplingshastighet.

För trådlös Internet kunder, ha i åtanke att överföringshastigheten kan variera beroende på hur många boende surfar samtidigt. Du kanske upptäcker att din Internet-anslutning är snabbare under dagen när folk är på arbetet, än på natten när fler människor är hemma och online.

Digital Subscriber Line (DSL) kunder inte påverkas av belastningen, men påverkas av hur långt de lever från den lokala DSL Access Multiplexor (DSLAM). Den DSLAM feeds DSL ut i den närmaste omgivningen, med signal förnedrande vid de yttre gränserna för det DSLAM räckhåll. En kund som bor i utkanten av DSLAM räckhåll kommer att ha en långsammare anslutning än en kund som bor i närheten av DSLAM, även om båda parter prenumerera på samma plan.

När du testa förbindelsen fart, om din internetuppkoppling ligger långt efter förväntningarna kan du prova att köra antivirus-och antispionprogram genomsökningar. Det kan vara att din anslutning är bra, men att en bakgrundsprocess av mindre seriösa program använder Internet för sina egna brottsliga syften, vilket ger bara en del av din tilldelade bandbredd. Om du känner att det är själva anslutningen, kontakta din ISP och de kommer att kunna testa anslutningen till antingen verifiera fungerar eller reparera problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.