Hur kan mitt barn använder MySpace säkert?

MySpace är en blomstrande community skryt över 60 miljoner personliga profiler i första hand på yngre människor. För alla i åldrarna 14 och 18, med en MySpace-profil är nästan synonymt med att ha en mobiltelefon eller MP3-spelare. Har dock allt mer oroade för illvilliga fått många att ifrågasätta säkerheten i MySpace. Medan MySpace har vidtagit åtgärder för att förbättra skydd, många användarna själva för risk genom att avslöja personlig information som namn eller plats, eller ännu värre, genom att acceptera att träffa främlingar. Föräldrar kan ta en aktiv roll för att skydda sina barn genom att de följer några enkla regler.

Välj ett falskt namn som endast kommer att användas på MySpace och ingen annanstans. En riktig namn kan spåras till en adress och telefonnummer, och ofta används smeknamn är också ofta spåras. Välj ett nytt namn som kommer att vara exklusivt för MySpace.

Skaffa en gratis webmail-adress för MySpace nick och använda denna adress för MySpace bara. En webbmejladress inte spåra tillbaka till din personliga plats, till skillnad från din Internet Service Provider ( ISP) e-postadress. Har ditt barn in felaktiga uppgifter för att få webbmejladress så att det inte är korsreferens till hans eller hennes riktiga namn. Använd denna webbmejladress bara för MySpace. Använda e-postadress någon annanstans kommer att öka potentialen för triangulering mellan databaser, som kan avslöja verkliga identitet eller plats.

Säg till barnet att inte dela med ledtrådar till hans eller hennes plats. Det är lättare än tänkt för ett rovdjur med en bild för att sitta utanför en skola och se barnen komma och gå , skanning mängden för ett visst ansikte. Om en MySpace-profil eller blogg innehåller referenser med namn till skolor, köpcentra, eller biografer när din tonåring spenderar tid, ett falskt namn kommer vara en enkel olägenhet för en bestämd rovdjur.

lär barn att skriva eller blogga om erfarenheter utan att avslöja som skola, köpcentrum eller teater hon eller han är meddelanden om. När en tonåring förstår att namnen är av underordnad betydelse i alla fall, bör det hindrar inte njutningen av att använda MySpace att utbyta erfarenheter. Till exempel kan en tonåring inlägg om "den matematiklärare" istället för "MrSimon. "

En tonåring aldrig post där hon eller han kommer att bli. Av uppenbara skäl är detta en dålig idé. Barn bör också undvika att avslöja föräldrarnas scheman eller semester.

Människor är inte alltid som de säger sig vara. Vem som helst kan skapa en falsk profil med en bild av någon annan. Rovdjur excel på manipulation och charm, och ofta posera som andra tonåringar. Imponera på dina barn att oavsett hur mycket de skulle gilla främlingar de möter på nätet, bör de inte förlänga dem personlig information eller glider de in på olämpliga områden av konversationen.

inte är överens om att träffa vänner bara känd från MySpace. Det kan tyckas harmlöst att möta "16-åriga Beth"-men "Beth" inte kan vara en 16-årig flicka alls. Nyckeln till säkert njuta MySpace är att njuta av det, utan att våga verkliga livet förtroende.

Uppmuntra dina barn att berätta för dig om en online "vän" verkar för en personlig information eller uppmaning att uppfylla. Även en trevlig person kan vara nyfiken och ställa några nyfikna frågor eller lagt fram en vänlig inbjudan att träffa. Men när din tonåring vänligt förklarar att hon eller han inte personlig information på nätet och inte träffas online vänner bör beteende stopp.

Andra alternativ är att avstå från att skriva en profilbild och att hålla MySpace-profil privat. Dock kan dessa förslag går inte över bra med tonåringar. Profiler utan bilder kan ses som sub par, medan "privata profiler"-tillgängligt endast för inbjudna-är obligatorisk för barn under 16, vilket kan göra funktionen önskvärt att äldre tonåringar. Några MySpace medlemmar väljer att fylla i "undersökningen", som frågar provocerande frågor för den medlem som om den erfarenhet med sex och droger. Många föräldrar skulle troligen håller denna information hör inte hemma i en offentlig profil.

Men tänk kan drastiskt minska potentiella risker med hjälp av MySpace. Vissa föräldrar kan välja att se över sina barns MySpace profil rutinmässigt. Föräldrar kan också ta bort en befintlig profil genom att besöka MySpace. com. Detta kan vara nödvändigt om den aktuella profilen måste ersättas med en säkrare profil med ett nytt användarnamn och e-postadress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.