Hur kan jag förlänga livet av min laptop batteri?

Under normala förhållanden är den genomsnittliga livslängden för ett batteri för bärbar dator ungefär tre år. Men vissa användare kan anställa några enkla knep och njut någonstans från fem till sju års användning innan att behöva byta ut batteriet. Om du vill veta hur du får ut det mesta av din laptop batteri, här är några sätt att förlänga livet utan att behöva göra en stor insats.

För det första borde batteri för bärbar dator tillåter inte ska användas under längre perioder. Om du planerar att inte använda din laptop för ett par veckor, ta bort batteriet från enheten och förvara den på ett svalt och torrt. När du installerar batteriet, följa tillverkarens uppbörden av en ny dator batteri för att få tillbaka upp till full styrka.

Även med bärbara datorer som används dagligen, är det en bra idé att lossa källa AC från tid till annan och köra strikt på batteriet tillräckligt länge för att nästan uttömma strömförsörjningen. Anledningen till detta är att bärbara batterier är föremål för så kallad en minneseffekt. Genom att bara köra ner batteriet till halv kapacitet, kan batteriet glömma effektivt om de andra 50% och börja fungera.

Med full kapacitet minst en eller två gånger per par veckor kommer att minimera denna effekt och hålla batteriet laddas optimalt. Tänk på att inte alla bärbara batterier är föremål för detta fenomen. Om du använder ett Li-Ion eller Ni-MH batteri för bärbar dator, behöver du inte att oroa minneseffekt.

Undvik alla åtgärder som skulle leda till skador på laptop batteriet. Detta innebär att se till att batteriet inte utsätts för fukt eller extremt höga temperaturer under längre tid. Var noga med att inte släppa den laptop batteri på en hård yta. En av dessa incidenter kan spricka höljet och eventuellt skada battericellerna.

Senaste rengör batteri för bärbar dator kontakter från tid till annan. Minimala mängder damm och rester kan ansamlas på kontakter och skapa en extra belastning på batteriet under laddning aktivitet. Använd en enkel bomullstopp doppad i tvättsprit för att försiktigt rengöra kontakterna med några månaders mellanrum och batteriet bör pågå lite längre tid innan en ersättare behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.