Vilka olika typer av gratis program?

Freeware program är visserligen god, och det finns många olika typer av nedladdningar som finns tillgängliga utan kostnad på olika plattformar. Det finns en mängd olika versioner av nedladdningsbar programvara som finns permanent för en kostnad. Ett exempel på detta är shareware, som skall betalas efter en viss prövotid har gått ut, och det finns andra fall där gratis program till slut måste betalas, t. ex. program som är gratis för personligt bruk men kostar pengar om de används för en företag.

För inga kostnader freeware bestämt finns det praktiskt taget obegränsade mängder av program som finns att ladda ned och använda utan kostnad alls. De huvudsakliga skillnader mellan olika typer av freeware program är det ändamål som de används tillsammans med plattformen, eller apparat som de finns på. Praktiskt taget alla typer av datorprogram som freeware hämtningar utöver sin lön att använda motsvarigheter. Många webbplatser är dedikerade till att erbjuda vissa typer av freeware, andra är så många gratis program som de kan, och ännu mer online sidor är avsett att främja ett gratis program i synnerhet.

Freeware spel och underhållning är avsedda enbart för fritid, och kan laddas ner för persondatorer, mobiltelefoner med mera. Många programmerare använder gratisprogram för att göra dem medvetna om deras program i hopp om att deras spel kommer att "lyfta" och ge dem antingen erkännande, förmågan att få betalt för sin mjukvara, eller möjlighet att få mer betald projekt. Andra skapa enkla eller komplicerade freeware spel som en hobby på sin fritid, och erbjuda dem för nedladdning som en del av sin egen underhållning. Andra populära typer av underhållningsprogram freeware är multimedia-Ljud-och videospelare som innehåller ett brett spektrum av funktioner för att spela och ändra musik-och videofiler.

Många typer av freeware program systemverktyg för olika datorplattformar och bärbar elektronisk utrustning. De erbjuder verktyg för att modifiera filer, kontroll diagnostik, underhåll av nätverk och förbättra datorsäkerhet. Många freeware-program gör samma tjänster som betal-till-använda program gör. Till exempel, det finns gratis antivirusprogram som erbjuder säkerhet som är jämförbar med sina ofta dyra motsvarigheter. På samma sätt kan freeware program använda kalendrar och adressböcker som kan användas för att organisera personuppgifter, och integrera den i vilken elektronisk utrustning de kör på.

freeware som är utformad för kontoret och yrkesmässigt bruk är mer komplicerad och kan vara svårare att få tag sedan programmerare kan känna att det är nödvändigt att ta betalt för programvara som används för att tjäna pengar. Men ändå, om det finns en betal-program för ordbehandling, kalkylblad, redovisning eller annat företag användningsområden finns det mest alltid ett gratis program som gör liknande funktioner. Mer vanliga typer av gratis program enligt dessa linjer är grafik program, liksom ansökningarna om datorprogrammering. Man behöver inte se längre än sin sökmotor för att börja leta efter olika typer av gratis program som är tillgängliga online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.