Vilka olika sätt att stoppa piratkopiering?

För de människor som lever skapa och sälja filmer, låtar, tv-spel, och programvara, är strävan att stoppa piratkopiering en ständig kamp. Skydda immateriella rättigheter kräver att använda flera olika metoder samtidigt som anpassning till en marknad med en aldrig sinande aptit för nytt innehåll. Även allmänheten får tänka på piratkopiering som ett brott utan offer, denna form av skadestånd upphovsrättsintrång den kreativa professionella förmåga att försörja sig från sitt arbete.

offentliga utbildningskampanjer är vanligtvis anses vara den första raden i försvaret mot piratkopiering. För att hjälpa till att stoppa piratkopieringen av DVD-filmer, till exempel, började filmskaparna sätta ett kort kommersiellt i början av varje skiva likställs köpa en piratkopia av en DVD till snatteri. Enskilda artister, allt från kändis musikaliska fungerar som Metallica till stay-at-home mödrar som säljer digital scrapbooking kit på sin fritid, ofta talar ut mot piratkopiering när du talar med sina fans. Gräsrotsorganisationer som stopp pirater nu också arbeta för att utbilda allmänheten om immateriella rättigheter genom online marknadsföringskampanjer.

Technology har varit en viktig del i att hjälpa till att stoppa piratkopiering. Musik företag har experimenterat med olika sätt att sätta anti-kopiering programvara på CD-skivorna de säljer. Programvara kan skapas för att kräva tillstånd koder eller webbformulär registrering som syftar till att stoppa piratkopieringen eftersom de endast ges med lagliga kopior. För nedladdningsbart innehåll, förvaltningssystem för digitala rättigheter begränsa antalet enheter som kan spela en viss film eller låt för att hindra människor från att dela olagliga kopior. På ett liknande anmärkning, är några webbplatser som säljer nedladdningsbara filer med ett "digitala fingeravtryck" som gör det möjligt att spåra piratkopior tillbaka till den ursprungliga källan. Tyvärr påhittiga hackare och folk i piratkopiering branschen fortsätta att hitta sätt att komma runt dessa åtgärder.

Rättegångar kan verka som ett självklart sätt att stoppa piratkopiering, men rättsliga åtgärder är vanligen en sista utväg. Med den globala karaktären hos Internet, är det tidskrävande och dyrt att spåra alla parter som skulle delta i en rättegång. Piratkopiering lagar varierar också från land till land, vilket gör verkställighet ganska svårt. För stora företag är negativ publicitet en faktor också. Den Recording Industry Association of America (RIAA) besköts år 2000 för att stämma tusentals personer som anklagats för olagligt ladda ner upphovsrättsskyddat låtar via Napster ®, inklusive studenter, stay-at-home föräldrar och pensionärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.