Vad är det korrekta sättet att använda en HTML färgtaggen?

att korrekt använda en HTML färgtaggen är det viktigt att inte bara använda alla kodning korrekt utan även att genomföra sidan förbättra tekniken på rätt sätt. Det finns ett rätt sätt att använda färg taggar och allmänna bestämmelser för en effektiv webbdesign bör beaktas. När det används på rätt sätt, lägga till färg till en webbsida kan vara både attraktiva och användbara i att betona de punkter sajt önskar.

För det första är det viktigt att en vet rätt kodning för att använda en HTML-färg tagg. Färg-taggar finns kapslade insidan av teckensnitt taggen. Det finns två huvudsakliga sätt att låta en webbläsare vet vilken färg en viss text segment som ska visas i. Man kan antingen använda viss färg namn eller vad som kallas en hex färgkod. Till exempel, om ett visst segment av text visas i blått, kan HTML färgtaggen se ut så här: eller så här: .

Även om båda av dessa alternativ kan fungera lika bra för vanliga färger, är den hexadecimala färgkoden metod mer effektiva i att välja färger som inte är lika allmänt kända. För en, det finns fler färger att välja på i hex-koden metoden. För det andra är dessa koder är mer korrekt plockas upp av webbläsare, vilket gör att färgen för att visa upp samma på alla användares dator, oberoende av webbläsare. Full hex-koden listor finns på nätet.

Det andra viktiga att komma ihåg när man hanterar HTML färgtaggen kodning, är att bara använda färger vid behov. En tumregel i webbdesign är att om något inte längre syftet med hemsidan att det troligen kan lämnas ut. Färgad text bör endast användas för att framhäva ett visst ord eller en fras, eller hjälpa text dyker upp bättre mot en viss bakgrund. Multi-färgad text och snabbt skiftande färger bör inte användas eftersom dessa metoder kan lätt distrahera besökare på webbplatsen.

Det är en bra idé att hålla bakgrunden i åtanke när du använder en HTML färg tagg. Använd inte ljus text på en ljus bakgrund, eller vice versa med mörka färger. Om inte en bild fylld bakgrund kommer att användas är det bäst att agera som om bakgrunden är vit.

En annan sak att tänka på är att inte alla användare har den senaste webbläsaren installerad. Av denna anledning, när HTML färg taggar används bör endast gemensamma färger och teckensnitt väljas. På så sätt är alla webbläsare mer benägna att läsa alla delar av området. Kom ihåg att om ingen kan läsa sidan, är budskapet förlorat och hemsidan är oanvändbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.