Vad är det bästa sättet att rengöra en dator?

Datorer, liksom andra hushållsapparater, bör rengöras regelbundet. Det är dock viktigt att se till att du förstår vad är det bästa sättet att rengöra en dator. Om du inte är försiktig, din städning insatser skulle kunna orsaka mer skada än nytta.

Hur ofta en dator ska rengöras beror på miljön där den lagras. Du bör rengöra en dator som används av små barn en gång i månaden bör samtidigt en dator används av flera arbetstagare i ett företag finnas städas en gång var tredje månad. En enda vuxna användare som inte röker och bor i ett hem utan husdjur, dock bara behöver rengöra en dator en gång var fem månader.

För att rengöra en dator, torka av externa komponenter med en mjuk trasa som fuktats med tvättsprit. Bomull kompresser kan användas för att nå små utrymmen i tangentbordet och musen när du rengör en dator. Ett vakuum kan vara till hjälp för att avlägsna smuts, damm eller hår runt datorn, men dammsugare alstrar tillräckligt med statisk elektricitet att de aldrig bör användas för att rengöra de inre datorkomponenter.

För att rengöra en dator med en LCD /platt bildskärm, det är mycket viktigt att undvika sprutning rengöring kemikalier direkt på skärmen. Användningen av pappershanddukar bör också undvikas, då skärmen är ömtålig och repas lätt. Helt enkelt att torka av bildskärmen med en mjuk torr trasa bör vara tillräckligt för att undanröja de flesta spår av smuts och fingeravtryck. För en ovanligt smutsig skärm, kan du lätt fukta duken med tvättsprit.

Om du behöver rengöra datorns CD-ROM-enhet, kan du köpa en speciell rengöringsmedel för denna uppgift från en större elektronik-butik. Detta renare är att se till att lasern kan läsa skivorna ordentligt.

Rengöring datorns moderkort kan vara en komplicerad uppgift. Tryckluft kan användas för att avlägsna damm, smuts och hår. Om du inte är försiktig, dock, elektrostatisk urladdning (ESD) kan förstöra vitala delar av din hårdvara. Det är också svårt att undvika när du rengör en dator, eftersom det kan inträffa även om du inte känner en märkbar chock.

När du rensar en dator, kan du dessutom att rengöra sina tillbehör. För att rengöra datorns skanner, bara spraya hushåll fönsterputs på en pappershandduk och torka av glaset rent. Utsidan av datorn Skrivaren kan torkas av med en mjuk trasa fuktad med alkohol, men du bör hänvisa till skrivarens bruksanvisning innan du försöker rengöra inre delar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.