Hur får jag reda på hur man tar bort Malware?

lära sig hur man tar bort skadlig kod med framgång kan vara en mycket svår uppgift. Vissa skadliga program kanske inte svarar på konventionell antivirusprogram. Vissa kan behöva starta datorn i felsäkert läge, köra antivirusprogram och sedan starta om. Vissa program kan bli så inbäddade att det enda sättet att ta bort den är att återställa datorn till sitt ursprungliga tillstånd, och börja om, något ingen dator användaren vill göra.

Malware är ett datorprogram som är avsedda att orsaka skada eller olägenhet för datoranvändare. Malware tar ofta formen av adware, som placerar oönskade annonser på din dator i popup-fönster till synes på måfå gånger. Dessa övervakar ofta din Internetanvändning och kan även rikta dig för vissa annonser. Allt detta använder upp värdefulla resurser, vilket kan leda till att datorn användaren till forskning hur man tar bort skadlig kod.

Det finns andra faktorer, förutom slöseri med datorresurser, att en person kanske vill undersöka hur man tar bort skadlig kod . Några av annonserna kan vara olämplig för små barn. Andra kan bara vara irriterande, eller ens få datorn att låsa upp under enkla funktioner. Lyckligtvis för användaren drabbats av skadlig kod, finns det en mängd olika sätt kunna ta bort program i de flesta fall.

Det första steget i att finna ut hur du tar bort skadliga program är att fastställa vilken typ av skadlig kod är på maskinen. Detta kan vanligen göras genom att köra en uppdaterad, antivirus skanning. Om genomsökningen dyker upp någonting, gör en sökning på Internet med hjälp av en beskrivning av problemet kommer vanligtvis ge vissa resultat. Om antivirusprogrammet kan bli av med det själv, är det värsta avklarat. I de fall där antivirusprogram är ineffektivt, mer arbete behövs.

I nästa steg, om antivirus skydd är ineffektivt, är att forskningen mer avancerade malware lösningar. Var försiktig när du söker efter skadlig kod lösningar, dock. Annan skadlig kod kan spärren på datorn under denna process. Det är en vanlig teknik som används av författare av programvaran. Använda anslagstavlor att hitta effektiva programvara är en metod, men litar inte bara en källa. Hitta en lösning som två eller flera anslagstavlor peka på.

Om detta är också ineffektivt, det finns fortfarande ett par andra alternativ. Ta med datorn i handhas av en professionell är ett sätt. Det andra sättet är helt enkelt att återställa datorn och installera om operativsystemet. Detta kommer att innebära någon information som inte backas upp externt kommer att vara borta. Så när de flesta användare söker hur du tar bort skadliga program blir denna ofta steget i sista hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.