Vad är en chatt-klient?

En chatt-klient är ett program avsett för användning i online chattrum. Det kan också vara associerade med Instant Messaging (IM) program, men IM program är utformade för användning under kryssning på webben. Detta gör standarden IM program mer liknar en plug-in än en fullfjädrad chatt-klient. Vilka IM-program och en chatt-klient har gemensamt är att de både möjliggör kommunikation i realtid mellan människor som är online samtidigt. Så snart en deltagare typer ett meddelande och träffar på "skicka" i en chatt-klient eller IM program, ser mottagaren svaret inne i sin egen chatt-klient eller IM program.

Men likheterna slutar där. Medan ett snabbmeddelande kommunikation är vanligtvis mellan två människor som är i väg på webben, en chatt-klient använder sig av ett separat nätverk för att möjliggöra många människor att prata med varandra i realtid. Med hjälp av en chat-klienten kan en deltagare diskutera ett av otaliga individer med tiotals eller rentav hundratals andra människor.

Olika "chattrum" är alla med sina egna alster, som ligger på unikt nätverk adresser. Användaren väljer vilket ämne hon eller han vill diskutera och sedan går med i chattrummet. Chattrum fungera 24 /7, och vid en viss tidpunkt, ett särskilt chattrum kan hoppa med hundratals deltagare eller nästan tom.

Chatta kunderna är verksamma på Internet Relay Chat (IRC) nätverk. Det kan hävdas att de mest långlivade och populära chatt-klient är mIRC . "M" står för det sista namnet på författaren, Khaled Mardam-Bey. Det är shareware, tillgänglig för en gratis 30-dagars testversion.

En annan populär chatt-klient är XChat (Cross Chat). Denna chatt-klient är öppen källkod-kodningen är tillgänglig för alla att granska. Open source-program är särskilt populära, som offentlig granskning innebär oftast färre buggar och färre säkerhetsfrågor. Open source program är gratis, och denna chatt-klient kan köras på Windows eller Linux.

Trillian är en chatt-klient i kombination med ett IM program. Den finns i två varianter, Basic och Pro. Många tycker Trillian uppfyller deras behov. De chatt-klient du föredrar kommer troligen beror på din personliga smak.

IRC är betydligt mer engagerade än chatt och har sitt eget "språk" och netikett. Om intresserade av att använda en chatt-klient och kommer in i världen av IRC, det är en bra idé att ta en online-handledare, lätt att hitta med en sökmotor. Det finns även chatrum för nybörjare, där de lära sig om IRC kan träna genom att tala med varandra och ställa frågor till moderatorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.